Få ro i sjelen med skovture

Vi lever i en meget stressenede hverdag, og det kan være svært at koble af og stresse ned. Her får du nogle gode tips, til hvordan du kan bruge skovture og overnatning udendørs, til at komme ned i gear. 

Skovbadning

Der er en stor trend indenfor friluftsliv lige nu, der kommer fra Japan. Trenden hedder skovbadning, og det handler simpelthen om at tage ud i skoven og bade i det grønne. Det høje iltniveau fra de grønne træer, gør det til en helt særlig afstressende og iltende oplevelse. Derfor er det ikke så mærkeligt, at trenden har bredt sig helt til Danmark, hvor vi har de smukkeste danske skove. Det kan nemlig nemt overføres, den japanske skovbadning, og flere og flere får øjnene op for, hvor afslappende det kan være.

Koble af!

Det er jo sådan, at når vi hele tiden er online, så bliver det svært at finde ro. Hvis du forlader din telefon og alle de notifikationer, der konstant strømmer ind, for en dag i skoven, så vil du opdage at du kommer langt ned i gear, og ikke stresser over alle de ting, der sker andetsteds. Det kræver dog, at man kommer i det helt rigtige mindset, og der kan vi lære meget af japanerne, som praktiserer zen. Vi er efterhånden kommet langt væk fra naturen, med vores moderne liv, og vi har brug for en påmindelse, der kan få os mere i kontakt med naturen igen. Det er nemlig godt for både krop og sind.

Find det helt rigtige udstyr

Efter hvert som du bliver glad for at komme mere og mere ud i naturen, skal du også anskaffe dig det helt rigtige udstyr. Der findes masser af udstyr at vælge mellem, og man kan vælge noget der varetager både design og funktion. For dig, der gerne vil komme mere ud, kan godt udstyr være en god motivation.

Det kan også bidrage til at gøre turen i skoven nemmere. En efterårstur, uden den perfekte bærplukker, er bare ikke det samme. Det er også vigtigt at have godt tøj, der isolerer mod vejr og vind, så man ikke bliver distraheret af kulde eller varme, mens man er udenfor, men kan nyde naturen til det fulde.

Friluftsdstyr kan godt gå hen og blive lidt dyrt, men da er det godt man kan få en rabatkode. Få en friluftsland rabatkode og find lige præcis det udstyr du har brug for, for at komme mere ud i naturen og nyde lidt japansk skovbadning.

Vinterbadning har været det store i lang tid, men nu er det altså på tide at give plads til skovbadningen.