Sådan slipper du af med det irriterende ukrudt

Der er ikke noget der kan skæmme de flotte fliser på terrassen, som ukrudt, der stikker op i alle revner og sprækker. Det kan dog være et stort arbejde at fjerne det genstridige ukrudt – især hvis du vælger at gøre det med håndkraft. Der er heldigvis andre måder at komme det til livs på. Og du kan sagtens undgå at anvende mere eller mindre giftige løsninger 

Hvordan fjerne du nemmest ukrudtet? 

Den klassiske metode er lige til. Det foregår nemlig med hænderne og så er det bare at hive det irriterende ukrudt op. Stykke for stykke. Det kan dog være hårdt for både ryggen og benene – især hvis der er tale om meget ukrudt eller et stort areal. Er du omhyggelig? Så kan du til gengæld være sikker på at få både plante og rødder med, så det ikke vender tilbage lige foreløbig.  

Svits dit ukrudt 

Du kan dog også vælge at tage lidt andre metoder i brug. For eksempel en ukrudtsbrænder. Og der er nok at vælge i mellem i byggemarkederne. Du bør dog overveje at investere i en god en af slagsen, da du dermed er sikret en vis kvalitet og holdbarhed. For at fjerne ukrudt er ikke gjort med en enkelt omgang. Er du i tvivl om hvad der er bedste elektrisk ukrudtsbrænder? Så er der hjælp at hente med nettets mange beskrivelser og guides.  

Hvordan fungerer en ukrudtsbrænder så? 

På trods af navnet, så skal en ukrudtsbrænder ikke brænde ukrudtet væk. Det er slet ikke nødvendigt at gå så drastisk til værks. Du behøver kun lige at svitse det, for at slå planterne ihjel. Hold gerne ukrudtsbrænderen henover ukrudtet på cirka 10 cms afstand. Varm planten op – uden at brænde den af. Der behøver altså ikke komme store flammer. Efter et par dage er de visnet og kan fejes væk og terrassen er så god som ny!  

Start tidligt – det belønner sig 

Det betyder dog ikke, at du kan læne dig tilbage resten af sommeren uden at røre en finger. For en del af ukrudtet vil vokse frem igen. Derfor bør du gentage behandlingen efter omkring 4 dage – og også løbende hen over sommeren. Det kan imidlertid godt betale sig at starte tidligt på året med at fjerne ukrudtet. Gerne allerede når det kun er 2.3 cm højt, for så er behandlingen endnu mere effektiv, og du kan holde lidt længere pauser med din nye ukrudtsbrænder.