Dyrk dine egne grøntsager

Vi vil gerne leve en lidt grønnere livsstil, og det at dyrke sine egne grøntsager, er en stor del af det. Det er meget berigende at dyrke sine egne grøntsager, og her kan du læse mere om, hvordan du kan gøre det selv i en lille have, og hvad du kan få ud af det. 

Et vægdrivhus gør det nemmere

Du har lidt mere kontrol på temperatur og vækstforhold i et drivhus, men det er jo ikke sådan at alle har plads til et drivhus i sin have. Heldigvis findes der smarte vægdrivhus, der får plads i mindre haver, så du kan opfylde din drøm om selvdyrkede grøntsager og urter.

Det er nemmere at dyrke sine grønsatger i et drivhus. Her har du en længere sæson, og er ikke lige så afhængig af vejr og vind, som hvis du dyrker ude i din have. Du kan skabe de optimale vækstforhold i dit drivhus.

Der er nemlig noget helt særligt over at dyrke sit eget. Det hører ikke kun til en grønnere og mere bæredygtig livsstil, det giver også en mestringsfølelse som er svær at få på anden måde, i den digitale virkelighed vi lever i. Det at dyrke noget er et håndgribeligt projekt, der bogstaveligt talt giver frugter. Derfor er dette noget vi burde dyrke noget mere. Når man dyrker sine egne grøntsager, så lever man mere i takt med naturen, og det opfordrer også til at spise langt mere sæsonbaseret, end hvad vi er vant til.

Det kan godt være, at du ikke kan dække hele dit grøntsagsbehov, med det du selv dyrker, men hvis du kan dække noget af det, så er det en lille sejr båd for dig og for klimaet.

Få overblik over opgaver i haven – hele året

Du behøver ikke at opgive din have, bare fordi det er efterår. Find en smart havekalender online, over haveopgaver hele året i din have. Der er meget du kan gøre i efteråret og om vinteren, for at sørge for de mest optimale vækstforhold til sommeren. Når du dyrker dine egne grøntsager, så forlænger du også din haves sæson til meget mere end blot sommerhalvåret.

Det er muligt at nyde sin have hele året rundt, bare du planlægger godt nok. Da kan du nyde af dit arbejde, hele året.