Sådan undgår du vinterdepression

Mange danskere oplever at blive triste og trætte om vinteren, og synes det er svært at holde energiniveauet oppe, igennem de mørkeste måneder. Heldigvis kan man gøre noget, for at lette humøret igennem vinteren. Læs med her, for gode råd til, hvordan du kommer godt igennem vinteren. 

Brug naturen

Det vigtigste du kan gøre, for at komme godt igennem de mørkeste måneder, er at du kommer ud i naturen. Det lyder måske simpelt, men faktisk er naturen en kilde til energi og glæde, og er en gratis måde at fylde de indre depoter op med gejst og glæde. Hvis du ønsker at bevare dit gode humør igennem vinteren, så skal du derfor gå ud i skoven, til stranden eller i parken, og det skal helst være i dagslys. Hvis du har mulighed for det, så vil det være guld for din helse, hvis du kunne spise din frokost ude i det fri, hver eneste dag. Lys er også en kilde til energi og godt humør. Sørg derfor også for at du får så meget lys som mulig ind bag hjemmest fire vægge. Invester i gode lamper, samt at du søger hen i mod vinduerne, når der er dagslys.

En anden meget vigtig ting at holde fast i, også om vinteren, er at du får bevægelse ind som en naturlig del af hverdagen. Gå når du kan, husk at det også er en mulighed at lave såkaldte walk and talk møder, hvis du er på arbejde. På den måde får du bevæget dig i dagslyset, mens du arbejder.

Vær social

Det er vigtig at du dyrker dine venskaber, over vinteren. Sørg for at invitere dine venner og familie hjem til aftensmad, eller aftale at mødes til en kaffe. Hvis du allerede er gået på pension, så er det specielt vigtig at du fylder dagene med meningsfulde aktiviteter, helst sammen med andre. Hvis du ikke har en livsledsager at dele hverdagen med, så kan det være at du skal bruge vinteren til at finde en ny ven. Du kan starte med at tjekke ud datingsiden senior.dk, hvor du finder andre modne mennesker over 50, på jagt efter nye bekendtskaber. Der findes også andre datingsider, her kan du se mere om hvilke datingsider der findes derude.