5 gode råd til at sikre den bedste nattesøvn

God søvn er essentielt for et godt helbred og velvære. Hvis ikke du sover godt om natten, så vil du hurtigt føle dig mere træt og ugidelig. Du vil have lyst til at overspise og have mindre lyst til at være aktiv og social. Hvis du lider af dårlig nattesøvn, så kan du læse 5 gode råd til at sikre den bedste nattesøvn for dig.

1.  Sørg for at få 7-8 timers søvn

Antallet af timer du sover om natten er meget vigtigt i forhold til, om du får en god nattesøvn eller ikke. Det er vigtigt, at du får nok timer, så du kan komme ned i den helt dybe søvn. Det er nemlig her, at din krop genopbygger sig selv, og gør dig klar til den kommende dag.

2.  Anskaf en god seng

En god seng er alfa omega, hvis du gerne vil sove godt om natten. Hvis du ikke ligger godt, så vil din søvn nemmere blive forstyrret, når du sover. Hvis du leder efter din nye drømmeseng, så kan du finde et stort udvalg af de bedste senge her i denne test.

3.  Slap af inden du går i seng

Din krop har brug for tid til at falde ned, inden den kan falde i søvn. Hvis du ikke giver din krop tid til det, så bliver det meget svært for dig at falde i søvn. Du skal gerne slappe af mindst en time, inden du gerne vil sove.

4.  Undgå at drikke kaffe efter kl. 16

Kaffe indeholder meget koffein, og er derfor ikke godt at drikke efter kl. 16, hvis du gerne vil sikre en god nattesøvn. Koffeinen er nemlig med til at holde dig vågen. Du skal også gerne undgå at drikke te med koffein og andre drikke med koffein såsom cola og energidrikke.

5.  Læg telefonen væk

Din telefon er slem til at forstyrre din nattesøvn. Det blå lys fra telefonen er med til at gøre det svært for dig at falde i søvn om aftenen. Læg derfor gerne telefonen væk en time, inden du gerne vil sove. Prøv at læse en bog i stedet eller lyt til en podcast.