Derfor påvirker en usund økonomi dit sind og helbred

I tilfælde hvor vi ikke har det godt, er det ikke altid at man direkte kan definere og konkretisere hvad problemet kommer af eller skyldes. Oftest bunder det i noget som nager i vores underbevidsthed og derved kommer op til overfladen og afspejler sig i vores humør og handlinger. Usund økonomi er et godt eksempel på dette, og er i mange tilfælde årsagen til denne problemstilling. 

En usund økonomi medfører mange dårlige effekter med sig, og kan påvirke os i dagligdagen i privatlivet såvel som på arbejdet. Det kan føles som en tung byrde omkring skuldrene, og som en evig forfølger. En evig forfølger der ikke bringer noget godt, men i stedet lader både dig og din privatøkonomi langsomt smuldre.  

Få bugt med gælden 

Der findes heldigvis mange løsninger til hvordan man kan få bugt med gælden. Et løsningsalternativ er at ansøge om et samlelån. Med et samlelån kan man samle alle sine mindre lån i et, og derved skabe et bedre overblik over sin gæld. Yderligere giver det mulighed for en lavere rentesats, da man ved at konsolidere sin gæld ikke er bundet af de høje renter som ved kviklån. Dette giver samtidig mulighed for et større rådighedsbeløb, så man derved har flere penge til at kunne afdrage sine gæld hurtigere. Du kan finde meget mere information om samlelån og processen på siden her.  

Flere og flere lokkes af kviklån 

Kviklån har de seneste år taget internettet med storm, og antallet af udbydere stiger løbende. Det er derfor svært ikke at lade sig friste af de mange lånetilbud, som ugentligt dukker op på ens browser. Tilbud hvor du blot med et enkelt klik kan låne dig til store summer penge. Men sandheden er, at det ikke er så rosenrødt som det ser ud. 

Kviklån også kaldet hurtiglån, udsteder lånetilbud hvor du for en lav rente kan låne større eller mindre lånebeløb. Med disse lånebeløb medfølger der dog en række mindre betingelser, som folk i en forhastede situation desværre overser. Betingelser som bl.a. lyder på, at man skal kunne tilbagebetale det pågældende beløb inden for få dage, og at der udover lånesummen også medfølger en række yderligere gebyrer og ekstraomkostninger.  

En evig gældslænke 

Eftersom at mange af de eftertragtede kviklån har en kort tilbagebetalingsperiode, medfører det også, at de lånte penge allerede skal være tilbage på kontoen få dage efter. I tilfælde hvor pengesituationen er akut, er det ikke altid at man kan nå at have pengene klar på det pågældende tidspunkt, hvilket fører ud i endnu et lån. Et lån som bliver til endnu et lån og sådan fortsætter kæden. En kæde som kun bliver længere og længere og langsomt smyger sig om din krop. 

Det er denne lænke som er usund for dit helbred. Så snart den har fået et godt tag i dig, er den svær at slippe udenom, og langsomt vil du begynde at kunne mærke hvordan den klemmer om dig i hverdagen. En ubehagelig følelse, som gør det svært at drive nok ilt til hjernen og derved få dig til at tænke klart og handle. 

Står du derfor i en situation hvor du kan mærke kæden strammer, og humøret og helbredet ikke er hvad det var engang? Hvis ja, bør du overveje at gribe til handling allerede nu og få bugt med problemet. Jo før jo bedre, og jo længere tid man venter jo længere og strammere bliver kæden. Det er vigtigt at værne om sig selv og sin privatøkonomi. Sådanne ting bør ikke tynge en ned, så kom i gang allerede i dag og få bugt med gælden.