Livet er et skakspil: Din søvn er dronningen

Vi træffer gennem alle vores dage en række valg, som alle giver et bestemt udfald. Dette er uanset hvor småt eller ligegyldigt, det ved første øjekast kan forekomme. Alt har en effekt, og effekten spreder sig som ringe i det vand i den sø, som du netop har kastet en smutsten henover. Du fik 5 smut. Du hoppede op i luften i begejstring: Du forstrak ryggen. Det var ikke sket, hvis blot du havde lavet et dårligere kast. Eller valgt en anden sten. Nu er det udpenslet — verden er et sted af tilfældigheder. Men én ting er sikkert: Din søvn definerer din dag, og hvor veludrustet du er til at træffe korrekte beslutninger i løbet af den. 

Søvnen — Nattens og dagens herskerinde

Dronningen er afgørende for kontrollen over skakbrættet, idet hun kan manøvrere længst og med størst antal muligheder. På den måde ser hun ud over skakbrættet i alle retninger — og på samme måde sidder søvnen på tronen over både natten og dagen. Ligesom dronningen beskytter kongen, beskytter søvnen vores helbred og velvære. Vores fysiske og mentale helbred afhænger altså af, om vi får sovet godt nok — vi kan alle se på vores nære, om de har det godt, og om de nu ser trætte ud. Søvnen er alfa omega for, om vi både føler os, såvel som ser friske ud. 

Strategisk overblik

Dronningen er via sin rækkevidde på skakbrættet den brik, som tillader det strategiske overblik. Med en central placering på brættet er hun i stand til med stor vigør at lade sig føre frem i uventede angreb, såvel som stå tilbage og derved gøre det svært for modstanderen at nærme sig. Søvnen gør netop det samme for vores immunsystem, idet en veludhvilet krop har større kraft at slå tilbage med, når der kommer udefrakommende sygdom eller virus, som skal behandles. 

Tænk derfor over dronningen i dit liv, giv hende den kærlighed og omsorg, som hun har brug for, og sov trygt i visheden om, at din krop er beredt overfor modstand, ligesåvel som den er klar til at fare frem i verden. Se i retning af Black Friday eksklusive senge rabatter, og sov godt!