Træning kan styrke den mentale sundhed

Vidste du at fysisk aktivitet kan styrke din mentale sundhed? Studier viser at daglig fysisk aktivitet kan mindske psykisk sygdom og medvirker til en sund psyke. Desuden kan gruppeaktiviteter og holdsport også mindske følelsen af ensomhed og hjælpe på psykiske lidelser. Derfor anbefales det til psykisk syge at de så vidt muligt holder sig fysisk aktive. 

Uanset om du er ny i træning eller du allerede er erfaring med styrketræning, er det ikke svært at komme i gang. Man kan blandt andet bruge en pull up bar, til at styrke musklerne i overkroppen. Mange fitness centre har en pull up bar væg og du kan også få et pull up stativ, så du kan lave pull ups derhjemme i stor stil. Pull ups er en god øvelse til at styrke både rygmuskler, triceps og biceps, og skuldermuskler. Desuden kan du også bruge pull up baren til at træne mavemusklerne. Du kan finde en pull up bar hos nettofitness.dk. 

Træn sammen med andre

Hvis du synes det er svært at finde motivationen til at træne derhjemme alene, hvorfor så ikke få trænet sammen med nogle andre? I kan eventuelt samle en lille gruppe som mødes og træner sammen. På den måde skabes der også en social relation når der trænes, og det er både godt for kroppen og for sindet. Desuden kan det være super godt for motivationen at træne sammen. Når man træner med andre, kan man nemlig skubbe hinanden, så man får ydet lidt ekstra. Når man er alene, er man måske hurtigere til at stoppe og tage en lille pause, og så kan det give en lidt ekstra kræfter hvis man er sammen om det. 

Styrker mentaliteten og selvværdet

Studier og undersøgelser har vist tydelige sammenhænge mellem fysisk aktivitet og den mentale sundhed. Træning og fysisk aktivitet, på en god og hensigtsmæssig måde kan være med til at styrke blandt andet ens selvværd. Derfor gør du både dig selv, din krop og dit sind en tjeneste hvis du kommer i træningstøjet og kommer i gang.