3 tips til mindre stress i hverdagen

De fleste af os skal nå en hel del i løbet af ugen, og ofte har vi også høje forventninger til, hvor godt vi skal udføre alle opgaverne. Familieliv, parforhold og arbejde skal spille, men det skal vores mentale helbred også. Derfor får du 3 tips til mindre stress! 

Du kender det sikkert godt: Du løber rundt for at gøre det hele så godt, så godt, og du ender med at være både forpustet og udmattet. Intensionen er god, men desværre kan det godt give bagslag at løbe hurtigere, end man kan. 

Vi kan hurtige blive stressede, fordi vi gør os enormt umage for at være de bedste mulige partnere, forældre og medarbejdere. Det er selvfølgelig godt, at vi gerne vil yde vores bedste, men det kan være godt også at have nogle tips til at koble af en gang imellem. 

Tip #1: Find nogle oaser til bare dig  

Det kan være nemt at glemme sig selv, fordi man gerne vil leve op til andres forventninger. Hvis du har børn, kender du det helt sikkert. Som forældre kan vi nemt komme til fuldstændig at opofre vores egne behov og ønsker. 

Desværre giver det ikke altid de bedste resultater, og det gælder faktisk også i livets andre sammenhænge, fx på jobbet eller i parforholdet. Når vi glemmer os selv, får vi ikke opfyldt vores egne behov, og så ender vi faktisk med at brænde ud og blive stressede. Det giver ikke ligefrem overskud til børn eller kærester, og det giver heller ikke inspiration eller kreativ energi på jobbet. 

Derfor er det enormt vigtigt at finde nogle små oaser, hvor vi kan være os selv og underholde os med noget, vi kan slappe af med. Det kan fx være lidt slibrig gossip om kendte, de kongelige eller nyheder. Det behøver ikke være lang tid ad gangen, så længe det er nok til, at du lige får mærket, hvem du selv er, og hvad du har behov for. Så er det nemlig langt nemmere også at møde andre og deres behov. 

Tip #2: Kom ud i naturen 

Det er blevet bevist masser af gange, i masser af forskningsprojekter, at en gåtur i naturen gør underværker for både vores krop og sind. Du behøver ikke nødvendigvis løbe eller power-walke eller den slags, en helt almindelig gåtur kan nemlig være nok. 

Det drejer sig nemlig om at komme ud og bevæge kroppen, mens man får frisk luft og kigger på fx noget grønt. Det er en god måde at komme ud af hovedet på, og det kan moderne mennesker tit have brug for. Giv dig selv lov til at slå hjernen fuldstændig fra og tag alle de dejlige indtryk ind – så virker dit hoved nemlig meget bedre bagefter! 

Du kan selvfølgelig også vælge at få nogle lidt anderledes oplevelser i naturen. Måske bor du tæt på en sø, hvor man kan sejle i kano? Eller hvis du bor i byen, kan du sejle kajak i kanalerne. Du kan også gå en længere vandretur og overnatte i et shelter, hvis du har mod på det. Du kan gøre det hele lidt sjovere og mere natur-nørdet med det rette friluftsudstyr. Det kan du finde her

Tip #3: Få styr på økonomien 

En ting, der stresser de fleste mennesker, er dårlig økonomi. Vi kan have perioder, hvor det økonomiske bare ikke kører så godt for os, og det er altid udfordrende. Men vi kan også være uheldige, at bilen bryder sammen på vej til arbejde, og vi derfor får en uforudset og stressende udgift. 

Find en god online sammenligningstjeneste og lån penge akut. Med online sammenligningstjenester kan du finde de bedste lånetilbud, så du slipper afsted med billige renter og gode aftaler om afdrag. Det kan virkelig lette stressende, at du har styr på din økonomi, og at du har de mest favorable låneaftaler.