Sådan bliver du bedre til at sætte grænser

Stress er efterhånden blevet en folkesygdom i Danmark, desværre. Mange mennesker oplever et stor eller mindre pres både på deres arbejdsplads men også i forhold til at leve op til de mange krav, der stilles til os som mennesker. Alt for mange bukker under og ender med at gå helt ned. 

Den gode nyhed er, at du kan blive bedre til at sætte grænser, både for dig selv og for andre. Det ser vi nærmere på her i artiklen, og i Savasana.dk’s guide til at sætte grænser får du endnu flere gode råd til denne svære disciplin. 

Sådan kan du gøre 

Du kan øve dig i at blive bedre til at sætte grænser ved at føre en slags dagbog, eller logbog om man vil, hvor du hver aften, når dagen er omme, noterer hvornår du fik sat en grænse, og hvornår du ikke gjorde. I de tilfælde, hvor du ikke lykkedes med at sætte en grænse, kan du tænke over, hvad du kunne have sagt eller gjort i stedet for det, du gjorde. Med det i baghovedet, vil du automatisk blive bedre og bedre til at sætte grænser. Denne teknik kan du også bruge med andre problemstillinger, hvor du ønsker at udvikle dig. 

Det kan også nogle gange være nødvendig at sætte grænser for sig selv. F.eks. har nogle mennesker, der arbejder meget, tendens til at blive lidt længere på kontoret for lige at gøre noget færdigt. Denne tid går fra andre ting, du måske havde lyst til at lave, og det kan være nødvendigt at træne dig selv til at gå til tiden hver dag. Det kan også være, du spiser for meget slik, her kan du også med fordel sætte nogle retningslinjer og på den måde sætte grænser for dig selv.