Sådan bekæmper du søvnproblemer

Søvn er utrolig vigtig for menneskers trivsel, og mentale sundhed. Desværre oplever rigtig mange danskere udfordringer med søvnproblemer. Her finder du gode råd til hvordan du kommer af med dine søvnproblemer. 

Gode vaner giver god søvn 

De fleste voksne mennesker har brug for 7-9 timer med søvn, hver eneste nat. Søvnbehovet er individuelt, så hvis du føler dig udhvilet efter kun 6 timers søvn, så er det ikke sikkert at du har brug for mere. Mange oplever størst udfordringer med at falde i søvn, og kan ligge i flere timer inden kroppen falder til ro. Hvis du bruger uforholdsvis lang tid på at falde i søvne, så kan, så kan det være en god ide at du skaber gode vaner på aftenerne, hvor du forbereder både krop og hjerne på, at den skal falde til ro. Det betyder at du ikke skal spise store måltider sent på aftenen, og du skal afholde dig for at bruge skærm den sidste time inden du skal sove. Brug af skærm på aftenen, kan stresse hjernen på en negativ måde. Det er også en god ide at få kroppen til at falde ned, ved at gennemføre en halv times yoga og mindfulness sidst på aftenen. På denne måde kan du forhåbentlig undgå tankemylder når du skal til at sove. Prøv at gør det samme ritualet hver aften, sådan at din krop genkender mønsteret, og forstår, at nu er det snart sovetid.  

En god seng, og et mørkt soverum 

For at få en god nats søvn, skal du selvfølgelig sove i en god seng. En investering i en kvalitetsseng, er en investering i din egen sundhed, og er derfor noget som skal prioriteres. For at sove godt, så er det en hjælp hvis du har mulighed for at mørklægge dit soveværelse. Den bedste måde at lukke lyset ude på, er at købe et par mørklægningsrullegardiner. Mørklægningsrullegardiner er designet for at mørklægge dit soveværelse, og er helt nødvendig hvis du ønsker en god nats søvn, også om sommeren.